Партньори

Част от нашата основна дейност е да осъществяваме партньорства с организации със сходни ценности и цели. Ако виждате възможности да работим заедно, свържете се с нас.

Фокусът на нашата мисия е да осигурим равенство на глухите хора чрез

образование и овластяване. Ние работим, за да обърнем общоприетото убеждение, че глухотата прави човек по-малко способен. Вярваме, че нашите дейности ще доведат до пълноценен живот и успешно реализиране. Партнираме си с други НПО-та, частни организации и институции, които разбират нашите принципи и философия за равнопоставеност на глухите хора и са плътно до нас и откликват на нашите предложения за съвместно сътрудничество.

Застъпничество по прилагане на Закона за Българския Жестов Език 

Съдействаме на институции като МОН, МТСП и МЗ за прилагане на ЗБЖЕ и възможността за двуезично образование (чрез жестов и словесен език) за глухи деца и младежи в системата на образованието. Споделяме нашият опит и даваме насоки на държавни и общински училища, университети, детски градини и ясли как да станат deaf-friendly и да имат качествена приобщаваща среда за глухи деца и младежи.

Ако искате да си партнираме, не се колебайте да попълните формата на настоящата страница.

    При изпращането на съобщение към нас, приемате Политиките за поверителност.

    Фондация “Взаимно”

    Фондация “Взаимно” е организация с нестопанска цел, основана през 2010 г. Една от основните ѝ цели е да предостави на обществото платформа, на която да публикува специализирани новини изцяло на български жестов език. Това доведе до създаването на първата българска интернет телевизия за глухи хора и изцяло на жестов език и постави началото на това да се говори за новинарски емисии на жестов език от глухи хора.