Видео уроци със субтитри на Уча.се

видео уроци

30 май 2023

Видео уроци със субтитри в страницата на Уча.се, в помощ на глухата общност в България

Нашите приятели и партньори от Уча.се знаят колко е важно всеки да има достъп до образование. Именно затова, те вече имат нова функционалност – видео уроци със субтитри! Над 1500 субтитрирани урока са вече налични в платформата на Уча.се. Това предоставя възможност на глухите деца, младежи и родители в България да получат пълноценен достъп до образователни материали.

Кампанията се реализира в партньорство от Уча.се и Deaf.bg, Фондация „Чуй ме със сърцето“ и доброволците на HPE Global Delivery Bulgaria Center.

„Работата по субтитрирането на видеата успя да ни запознае отблизо с проблемите, които срещат глухите деца по време на обучението си. Правим малки стъпки в правилната посока, защото вярваме, че всяко дете го заслужава.“, сподели Дарин Маджаров, създателят на Уча.се.

Инициативата има за цел да подкрепи всички глухи деца и младежи в начален, прогимназиален и гимназиален етап, както и да улесни възможността за допълнителни активности на родители, логопеди, педагози и ресурсни учители при работа с тях.

Субтитрите са подготвени от доброволци на HPE в България и част от екипа на Уча.се, а партньорите от Deaf.bg и Фондация „Чуй ме със сърцето“, които имат богат опит със субтитрирането на видеа и големи филмови продукции, консултират и тестват субтитрите.

В сайта на Уча.се вече са налични субтитрирани видеа по Български език и литература, История, Човекът и природата, Биология, Човекът и обществото, Компютърно моделиране, Информационни технологии и Английски на английски за всички етапи на училищно обучение.

Други новини от 2023 г.

〈 януари
декември 〉