Deaf.bg е част от 6-тата конференция на Световната асоциация на преводачите на жестов език (WASLI)

deaf wasli

4 юли 2023

Deaf.bg част от 6-тата конференция на Световната асоциация на преводачите на жестов език (WASLI)

Deaf.bg е част от 6-тата конференция на Световната асоциация на преводачите на жестов език (WASLI), която тази година се провежда в Чеджув, Южна Корея от 4-ти до 9-ти юли.

При откриването на конференция  се проведе работилница, чийто фасилитатор бе Хуан Карлос Друета. Той е глух преводач от и на жестов език от Аржентина. Представителите от България – Силвия Чапкънова и Александър Иванов, се докоснаха до вдъхновяващото представяне на неговата лична история, многогодишния му опит като жестов преводач и екипната му работа с чуващи преводачи. Искрени благодарности към Хуан за споделяне на тази изключително полезна информация. Тя ще ни помогне да работим още по-добре за осигуряване на качествени преводачески услуги от и на жестов език и в България.

Грабнахме уникална възможност за участие във вдъхновяваща еднодневна работилница “Глухо лидерство”. Тя бе организирана съвместно от Gallaudet UniversityDeaf Connect и World Federation of the Deaf Ry. Обсъдихме теми, свързани с правата ни на жестов език, модели за партньорство, ролята на емоционалната интелигентност като важен двигател за лидерство сред глухите хора през идните години.  Александър и Силвия имаха честта да се докоснат до тази прекрасна възможност за нови приятелства, вдъхновение и щастливи моменти. А това от своя страна да донесе повече знания, информация и възможности за глухите лидери в България.

Други новини от 2023 г.

〈 януари
декември 〉