Обучитилната програма на глухи лидери – Арбанаси

програма

18 юни 2023

Обучение на глухи лидери

Арбанаси

Точно една година измина от началото на обучителната ни програма “Глухите лидери на България 2022/2023”, осъществявана по проект „Глухо лидерство: гражданско и професионално овластяване на глухата общност“ с подкрепата на Фонд Активни граждани България.

В периода 16-18 юни 2023 г. в Арбанаси се проведе последното присъствено обучение по програмата, в което се включиха много будни глухи хора, които се учиха на общностно развитие, идентичност и как да постигат своите мечти в името на една по-силна глуха общност в България.

Нашите глухи активисти имаха много дискусии на тема как да развиваме потенциала си за да се превърнем по-добра версия на самите себе си. Щастливи сме да видим, че вече няма и помен от онези плахи и несигурни глухи хора, които срещнахме в началото на програмата – сега виждаме едни проактивни хора имащи желание за развитие и усвояване на нови знания.

Всички незабравими и вдъхновяващи моменти изживяни с тях ясно ни показват, че всичко което правим има смисъл, а именно изграждане на една по-силна глуха общност, в която ядрото от глухи лидери знаят как да отстояват своите права като носители на българския жестов език.

Други събития от 2023 г.

〈 януари
декември 〉